28. februar 2020

Ph.d.-studerende Louise C. Druedahl modtager EliteForsk rejsestipendium

Talent

Louise C. Druedahl modtog i dag et EliteForsk rejsestipendium fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det eftertragtede stipendium støtter udenlandske forskningsophold ved Harvard Medical School.

Modtagerne af EliteForsk rejsestipendier med HKH Kronprinsesse Mary og Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. (Foto: Søren Kjeldgaard

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år rejsestipendier til unge forskere på landets universiteter i det prestigefulde støtteprogram EliteForsk.

Ph.d.-studerende Louise C. Druedahl, fra  Copenhagen Centre for Regulatory Science og  Social and Clinical Pharmacy group, Institut for Farmaci, modtog et stipendium på 200.000 kr, overrakt af Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen samt Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Biologiske kopier
Louise C. Druedahls ph.d.-projekt handler om at skabe en bedre forståelse for det, man kalder biosimilære lægemidler. Det dækker over en form for kopimedicin med samme, sikre effekt som et oprindeligt biologisk lægemiddel.

Hun vil bruge sit stipendium til et forskningsophold på Harvard Medical School. Her samarbejder hun med førende forskere i krydsfeltet mellem medicin og jura og undersøger mulighederne for at optimere processerne for godkendelse og anvendelse af biosimilære lægemidler.

”EliteForsk-stipendiet løfter mit projekt op på internationalt niveau, fordi jeg kan arbejde sammen med de bedste på mit felt. Jeg vil få stor gavn af de  amerikanske analysemetoder og perspektiver på mine europæiske forskningsdata,” siger Louise C. Druedahl.

Læs mere om rejsestipendierne og se alle modtagere på EliteForsk hjemmeside.

Denne artikel er en modificeret version af artiklen, der blev publiceret først på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets hjemmeside. Læs den oprindelig artikel.