3. september 2019

Ansatte ved Institut for Farmaci udgiver ny udgave af lærebog i Farmaceutisk Analytisk Kemi

Ny bog

Stig Pedersen-Bjergaard og Bente Gammelgaard har sammen Trine Grønhaug Halvorsen fra Oslo Universitet udgivet lærebogen Introduction to Pharmaceutical Analytical Chemistry (2nd Ed.)

Introduction to Pharmaceutical Analytical Chemistry og forfatter

Bogen er skrevet til farmaceutiske studerende og har fokus på farmaceutiske aspekter af den analytiske kemi. Analyse af lægemiddelstoffer, hjælpestoffer og færdige lægemidler og overholdelse af de krav, der stilles i de internationale farmakopéer, er derfor et centralt emne. Et nyt kapitel om analyse af biologiske lægemidler omfatter diskussion af krav til identifikation, renhedstestning og kvantificering af lægemidler, som er baseret på peptider og proteiner.

Bogen introducerer de studerende til de generelle analytiske metoder, der anvendes til lægemiddelanalyse, herunder prøveforberedelsesmetoder og separationsmetoder, som anvendes i laboratorier i den farmaceutiske industri, hospitalslaboratorier og retskemiske laboratorier. Bogen er derfor også velegnet for studerende fra andre kemiske uddannelser, som ønsker at uddanne sig inden for farmaceutisk analytisk kemi.

Læs mere her: https://www.wiley.com/en-dk/Introduction+to+Pharmaceutical+Analytical+Chemistry,+2nd+Edition-p-9781119362753

Læs mere om Stig Pedersen-Bjergaard og Bente Gammelgaard.