Institut for Farmaci-medarbejdere afholder internationalt symposium – Københavns Universitet

Institut for Farmaci > Nyheder > Nyheder 2016 > Symposium on Signal Tr...

20. september 2016

Institut for Farmaci-medarbejdere afholder internationalt symposium

Symposium

København var i uge 37 vært for "19th International Symposium on Signal Transduction at the Blood-Brain Barriers", hvor den nyeste forskning på feltet blev præsenteret.

Deltagere på "19th International Symposium on Signal Transduction at the Blood-Brain-Barriers 2016. Foto Lasse Saaby.

I uge 37 var København vært for ”19th International Symposium on Signal Transduction at the Blood-Brain Barriers”.

Mødet blev organiseret af lektor Birger Brodin og kolleger fra DTA-gruppen på Institut for Farmaci og det nationale forskernetværk Lundbeck Foundation Research Initiative on Brain Barriers and Drug Delivery (RIBBDD). Det var første gang dette symposium blev afholdt på dansk grund. Symposiet blev afholdt dels i festsalen på Københavns Universitet, dels på Hotel Scandic.

De 156 deltagere fra 18 lande var igennem et tredages program med keynote speakers, der præsenterede den nyeste forskning på feltet.
Symposiet blev åbnet af hjerneforsker og tidligere rektor ved Københavns Universitet, Kjeld Møllgård.

Symposiets hovedtaler var den danske forsker Maiken Nedergaard fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SUND, der præsenterede sin banebrydende forskning inden for væske-flow langs hjernens blodkar og dets rolle i sundhed og sygdom.
Det blev efterfulgt af en række foredrag om transport af lægemidler til hjernen, design af blodhjernebarrieremodeller ved hjælp af stamceller, regulering af hjernens blod-flow og meget mere.

Ud over det videnskabelige program, nød deltagerne et solbeskinnet København, pandekager på Rådhuset og en festmiddag i Restaurant Ofelia i Skuespilhuset.